Industrije

Hemijska

U hemijskoj industriji, različiti fluidi se moraju zagrevati ili hladiti u zavisnosti od procesa u kome se sami fluidi koriste. Da bi se postiglo efikasno snabdevanje kao i efikasan transport procesnog fluida, neophodno je u sistemu imati izmenjivač toplote koji bi održavao fluid na potrebnoj temperaturi.
Ovi uređaji omogućavaju prenos toplote između fluida omogućavajući regulaciju temperature i uštedu energije. Bilo da se radi o destilaciji, isparavanju, hemijskim reakcijama ili procesima hlađenja, izmenjivači toplote nalaze primenu u svim delatnostima u industriji. Smanjenjem potrošnje energije i povećanjem produktivnosti oni daju doprinos isplativoj hemijskoj proizvodnji.
Naši pločasto dobošasti izmenjivači toplote su projektovani da izdrže jake hemijske reakcije, omogućavajući da se najkritičniji i najzahtevniji procesi završe bezbedno i efikasno. Jedna od velikih prednosti, pored izrade po narudžbini, je i mogućnost izrade od različitih materijala, što je ključna tačka posebno u hemijskoj industriji, gde je prisutan veliki broj različitih kiselina.